antradienis, lapkričio 15

Neįgaliųjų vežimėliai

Techninių priemonių paskaitai reikia išmokti apie vežimėlių komponentus. Rašysim tokį atsiskaitymą: gausim vežimėlio nuotrauką ir reikės pagal ją aprašyti vežimėlį. Paprasta? Nelabai.
Naršydama internete (peržiūrėjau krūvą skirtingų vežimėlių) atradau tokį, kuris man labiausiai patiko. Tai va šitas nuotraukoje. Galiu jums papasakoti apie jį :)
Šio vežimėlio ratai yra diskinio tipo. Tokie ratai yra sunkesni už stipininius, bet patvaresni. Padanga yra pripučiama. Varymo žiedas, kaip ir priklauso, yra mažesnis už ratą. Kuo mažesnis, tuo lengviau vežimėlį transportuoti. Stabdžiai svirtiniai. Ratukai (priekyje) yra iš lietos gumos, t.y. ne jokie pripučiami, todėl nėra grėsmės juos pradurti. Tačiau nelygiu paviršiumi (pvz. senamiesčio grindiniu) su tokiais irgi nepavažiuosi, nes jie siauri. Ratukų aukštį galima reguliuoti ir jie yra nuimami (man atrodo). Dėl ko man patiko šis vežimėlis, tai kad jis turi reguliuojamas kojų ir pėdų atramas. Jas galima pakelti iki sėdynės, tam atvejui, jei žmogus negali būti sulenktais keliais. Atramos nuimamos. Taip pat čia yra puikios blauzdų atramos. Pėdų atramos užverčiamos, kai norima atsistoti. Rankų atramos yra taip pat nuimamos. Tik vieno dar neišsiaiškinau - ar jos  dalinės, ar pilnos. Man atrodo, kad dalinės, dėl ko yra patogu privažiuoti prie stalo, bet dilbio atrama kaip ir per visą vežimėlio ilgį.. Sėdynė yra hamako tipo. Nugaros atrama nesireguliuoja, nesilanksto. Yra vedlio rankenos. Vežimėlio karkasas sulankstomas, nes yra X formos kryžmė.
Nu tai va. Nežinau, kiek gaučiau už tokį aprašymą, bet gal nėra labai blogai.. (pasitikrinau, ar nieko nepamiršau - ne, nepamiršau) Ir toliau su baime lauksiu rytojaus.

Komentarų nėra: