pirmadienis, lapkričio 1

Įdaryta paprika ir baklažanas

Antrasis ir trečiasis patiekalai, kuriuos gaminau penktadienį :D
Visų pirma - paprika (nors pirmiau dariau baklažaną, bet taip nuotrauką įkėlė).
Reikia:
* paprikos (spalva nesvarbi, kas kokią mėgsta)
* ryžių pakelio
* faršo
* krapų, petražolių
* pomidorų
* sūrio
* be abejo, tinka bet kokios jūsų pasirinktos daržovės
Kaip reikia:
Pirmiausia papriką nuskalpavau ir išskobiau vidų, t.y. išėmiau visas sėklytes ir pertvaras. Tos sėklytės tai labai gražiai atrodė, tad prieš tai dar nufotkinau. Tuomet jau galėjau būti išsivirusi ryžių pakelį ir pakepinusi faršą. Šiuos du dalykus sumaišiau. Tada dar sumaišiau pomidorus, lydytą sūrį ir viską sukimšau į vidų. Tvarkingai uždengiau galvą ir kibau į baklažanus.

Reikės:
* baklažano
* lydyto sūrio
* pomidorų
* nedidelio svogūno
* skiltelės česnako
* krapų, petražolių
* pipirų, druskos
* sviesto
Kaip reikės:
Perpjoviau, išskobiau baklažaną ir jo vidurių neišmečiau. Vidų pabarsčiau pipirais, druska ir palikau stovėti maždaug 10 minučių. Tuo metu susipjausčiau kubeliais, ar kaip tik nori, tą minkštimą, svogūnus, pomidorus, susmulkinau česnaką ir sutarkavau sūrį. Svogūnus su česnakais pakepinau ant keptuvės, po to į tą pačią keptuvę suverčiau pjaustytą baklažano minkštimą, pomidorus, krapus, petražoles ir viską trumpai pakepinau kartu. Dar, rodos, barsčiau pipirais ir druska. Ištryniau baklažano vidų sviestu. Sunkiai trynėsi, tai taip kur ne kur gavosi. Visą kepintą turtą suverčiau į baklažano vidų. Apibarsčiau sūriu ir sudėjusi kartu su paprikomis į vieną skardą įdėjau į orkaitę kepti :) O va kepimo laikas tai nenumatytas. Nes baklažanas nebuvo toks ir minkštas, kai jau valgėm, bet gal toks ir neturi būti :) Buvo tik labai skanu (tiems, kas mėgsta).

Komentarų nėra: