penktadienis, liepos 30

Vakarienė



Atsiminiau, kad visai neseniai (prieš savaitę) labai panorėjau skaniai pagaminti valgyti. Visas šis maistas vadinosi 'Vakarienė'. Tai va jis čia. Tiesa. Reikia paminėti, kad Vakarienė susidėjo iš dviejų dalių, t.y. iš dviejų maistų: salotų ir karšto patiekalo.


1. Salotos su mocarela (paprastos, bet gardžios)

Reikėjo:
  • pomidorų
  • agurkų
  • paprikos (bet kokios spalvos, bet gražu geltona)
  • mocarelos
  • mažo svogūno
  • juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • citrinų sulčių (nebūtina)
  • pipirų
  • druskos
  • krapų
  • alyvuogių aliejaus
Pats darymo procesas, be abejo, paprastas. Pirmame sluoksnyje (kadangi maišyti visų ingredientų šiukštu negalima!) dėjau pomidorus, kad neperšlaptų kiti sluoksniai. Paskui agurkus, papriką, mocarelą, svogūnus, supjaustytus žiedeliais, alyvuoges, taip pat supjaustytas, apibarsčiau visokiais pipirais ir druskom ir užpyliau alyvuogių aliejumi. Citrinų sulčių neturėjau, bet užtat turėjau balzamiko acto. Jo skonis toks savotiškas. Na, bent jau man tai labai skanus.

2. Sūrio kepsniai

Reikėjo:
  • fermentinio sūrio
  • 1 kiaušinio
  • džiūvėsėlių
  • svogūnų laiškų
  • pomidorų
  • aliejaus
  • špinatų (nors aš naudojau salotas, nes špinatų neturėjau)
  • bulvių
Darymo eiga buvo dar paprastesnė.
Prieš darant pačius kepsnius papuošiau daržovėmis lėkštę (pomidorus apibarsčiau citrinpipiriais, kad būtų skaniau) ir išviriau bulves. Fermentinį sūrį reikia supjaustyti storomis, maždaug 1 cm storio riekelėmis. Tuomet keptuvėje gerai įkaitinti aliejų, kiaušinyje apvolioti sūrį, apvolioti jį džiūvėsėliuose ir kepti tol, kol gražiai apskrunda. Kepti reikia labai trumpai, kadangi sūris gali papuošti jūsų keptuvę ir nebebus ko valgyti. Beje, valgyti šitą patiekalą reikia iškart, kai jis patiekiamas, kadangi paskui sūris sukietėja.

Pabaigai - mano darbo rezultatai.

1 komentaras:

milda rašė...

kaip faina! ir be m4sos:D