penktadienis, gruodžio 28

Skerdynės.

Vieną du tūkstančiai septintųjų metų dieną išaušo Kalėdos. Dvi mergaitės jų ypač laukė. Labiau nei bet kada anksčiau.
Jos gyveno skirtinguose Lietuvos kraštuose. Viena - Kretingoje, kita - Panevėžyje. Pirmosios vardas buvo Paulina. Antroji - Ineta. Jos bendravo jau pusantrų metų, tačiau dar niekada nebuvo susitikusios. Tą Kalėdų vakarą jų laukė susitikimas.
Mergaitė vardu Paulina tą rytą kėlėsi su pakilia nuotaika, iškentėjo visus kelių nutirpimus beklūpant bažnyčioje ir net nepersivalgė Kalėdinių pusryčių! Kad tik greičiau pamatytų Inetą. Pagaliau, atėjus 15 valandai, ji su šeima pajudėjo iš namų į Panevėžį, kur turėjo vykti tokio dėdės gimtadienisjubiliejus. 18 valandą jie jau buvo ten, kur turėjo švęsti. Mergaitė stebėjo Inetos namo langus [mat jos namas buvo priešais tą namą, kuriame vyko šventė]. Ji vis tikėjosi, kad pamatys ją.
Tuo metu Ineta smarkiai plušo prie dovanos. Pagaliau ji parašė Paulytei, kuri nekantriai laukė. Pastaroji liepė ateiti atsivesti jos į tą namą. Ir netrukus.. Ineta atėjo!! Ji atsinešė dovanų. Įsiteikė jas šiek tiek nedrąsiai, nes visgi tai buvo pirmas susitikimas. Dovanos, žinoma, buvo puikios: nuostabi pasakų knyga, briedžio ragas [pačios Inetos darytas!], pieštukai [tam, kad Paulytė pamėgtų piešti] ir peliukasraktųpakabukas. Toks, kokį turi pati Ineta. Taigi. Jos dar truputėlį pabuvo su svečiais [simboliškai] ir išlėkė pas Inetą į namus. Ten Paulytė turėjo praleisti naktį.
Ji susipažino su visais Inetos giminaičiais, kurių buvo tikrai nemažai. Net su dėde suomiu, kuris klausė 'How are you?' Užsidariusios kambary jos pradėjo pašnekesius. Nežinia, kaip. Nežinia, apie ką. Taip bešnekėdamos jos sumąstė, kad reikia eiti išgerti arbatos. Virtuvėje Inetos mama paklausinėjo tokių dalykų, kaip 'kelintoj klasėj esi' ir pan. Net davė suomiškos dešrytės! Kurios niekam neduoda. Dešrytė niam niam. Išgėrėme skaniai kvepiančios arbatos su dar skaniau kvepiančiu medumi. Taip ir pasiliko šnekėti virtuvėje. Po keleto valandų išgėrė ir po antrą puodelį. Valgė naktipiečius. Šnekėjosi apie viską. Prakeikė tuos, kurie uždraudė krepšinio transliacijas, prakeikė tuos, kurie sunkina mokinių mokymosi programas, kurios ir taip nėra lengvos. Paulytė net turėjo garbės pamatyti, kaip vaikšto Inetos Paulius! Buvo juokinga.
Penktą valandą į virtuvę atėjo Inetos senelis, kuris jau buvo atsikėlęs. O mergaitės dar net nemiegojo.. Jis buvo pasibaisėjęs, tačiau vis tiek atnešė pyrago, kurio jos nenorėjo. Tada mergaitės nusprendė patyliukais užsliūkinti į antrą aukštą, kur buvo Inetos kambarys. Ten įvyko fotosesija. Ji baigėsi tuo, kad mergaitės atsisėdo ant sofos ir..siaubingai sutingo. Tiesa, apie 6 valandą ryto jos išsiuntė krūvą sms žinučių su tekstu 'Labas rytas'. Ir tada, po valandos, nuėjo miegoti. Tai buvo protingiausias poelgis jų gyvenime!
Atsikėlusios anksti ryte, 13 valandą, jos nusprendė, kad Paulytę reikia uždaryti kur nors, kad tik ji neišvyktų. Galvojo jos šiaip, galvojo taip, tačiau nieko nepavyko. Kai tik mergaitės pradėjo žiūrėti RW, paskambino Pau. mama ir pasakė, kad jau metas namo. Kadangi ji nebuvo pasislėpusi, teko paklusti.. Taip mergaitės išsiskyrė. Neliūdnai, nes žinojo, kad būtinai susitiks dar daug kartų.

Komentarų nėra: