antradienis, liepos 22

My boy Jack.

Šiandien, tęsdama savo filmų žiūrėjimo maniją, pažiūrėjau dar vieną filmą. Tai jau aštuntasis filmas su Danieliu, kurį mačiau :) Gaila, kad nedaug ką supratau (vėlgi dėl aktorių akcento), bet filmas yra pakankamai graudus. Jei būčiau žiūrėjusi lietuviškai, tikriausiai būčiau apsibliovusi :D
O čia yra filmo anotacija (iš imdb.com, vertimą dariau pati ;>):
1913 metai. Karas su vokiečiais neišvengiamas. Radjardas Kiplingas, geriausias britų imperijos gynėjas, yra pasiekęs savo literatūrinės šlovės viršūnę. Filmas tyrinėja vyro, kuris prarado pusiausvyrą, prigimtį, kai susiduria ištikimybė šeimai ir šaliai.
Pirmasis pasaulinis karas prasideda ir Kiplingo sūnus Džekas pasiryžęs kovoti, bet armija ir karinis jūrų laivynas pripažįsta jį netinkamu dėl nepaprastai blogo regėjimo. Neišgąsdintas Kiplingas panaudoja savo įtaką pavesdamas Džeką airių kareiviams, įžiebdamas aštrų konfliktą šeimoje.
Džekas iškeliauja į karą ir yra paskelbiamas dingusiu, kai jis sužeidžiamas savo pirmajame mūšyje. Kiplingų šeima gyvena tuščia viltimi dvejus metus, kol pagaliau sužino, kad Džekas mirė. Padariniai Kiplingui yra negrąžinami, jis kaunasi susidūręs su baisiu kaltės ir praradimo jausmu.

1 komentaras:

Tricksy rašė...

Tai Danielis mirė?? Fuj ;D Ir jis atrodo kaip kelmas.